[Home] [Sadrzaj] Godina: VIII     Broj: 02(76)     Subotica, veljača (februar) 2001.  

NAŠI POKOJNICI

+ BARTUL MILODANOVIĆ

(1929–2000)

Prije godinu dana, 25. 01. 2000. godine, poslije kratke i teške bolesti, u Starom Žedniku preminuo je naš dragi brat, stric i ujak

BARTUL MILODANOVIĆ

Pokopan je na groblju u Starom Žedniku, 27. 01. 2000.

Sa zahvalnošću ga se sjećaju i mole za njega:

brat PERE sa suprugom DOMINIKOM, sestre: S. M. JOSIPA i ROZA s mužem Ivanom; snaja BARA, nećakinje TEREZA, MARICA i IVANKA s obiteljima; nećaci: TOMISLAV i MIRKO s obiteljima te šogor NACO.

UMRLA S. M. JOSIPA JULIJANA VIDAKOVIĆ

Dugi je bio životni vijek naše s. Marije Josipe. Započeo je davne 1912. god. u Subotici, u dijelu grada zvanom Ker. Svjetlo dana ugledala je naša sestra 30. prosinca po ocu Alojziju i majci Alojziji dobivši krsno ime Julijana. Otac je otišao u rat i nije se vratio. Majka je umrla vrlo mlada od tuberkuloze. Tako je Julijana još u djetinjoj dobi krenula u život bez majčine i očeve sigurnosti i oslonca. Imala je još dvije sestre. Veronika, redovničkim imenom s. Tereza, dominikanka, preminula je u Zagrebu 1966., a Cila, dominikanska trećoredica, prešla je u vječnost 1995. god. S. M. Josipa sama je kročila k zalazu svoga života, bez svojih najbižih po krvi i znala je to s tugom spomenuti.

No, Kongregacija sestara dominikanki postala je njena druga obitelj. U redovničku zajednicu stupila je 1927. god., godinu dana nakon svoje sestre Veronike. Odijelo Reda primila je 1928., prve redovničke zavjete položila 1929., a doživotne 1935. godine. Nakon novicijata završila je učiteljsku školu u Sarajevu. Tijekom II. svjetskog rata radila je u dječjem domu u Vignju, na Pelješcu. Živjela je i radila u našim zajednicama u Korčuli, Zagrebu, Splitu, Kostelu, Tavankutu, a posljednjih 15 godina u Subotici. Vršila je službu vrhovne savjetnice, priore i mjesne starješice.

Imala je naša s. M. Josipa čvrstu i živu vjeru, gajila je zdravu i duboku duhovnost, njegovala brižno svoj odnos s Bogom u molitvi i kontemplaciji. Voljela je svoju Kongregaciju, ljubila svoj narod, posebno na ovim prostorima. Skupa sa svojom sestrom Terezom presadila je dominikanske mladice na ove prostore. Ugradila je svoje najbolje i najljepše u ove temelje. Katehizirala je i svjedočila svojim uzornim životom. Pratila je zvanja koja su ovdje nicala i upućivala ih na izvore Kongregacije. Izdržala je mnoge kušnje, pobijedila mnoge nevolje. Od njih nije bila pošteđena ni u svojim posljednjim godinama i danima ovozemaljskog života.

DRAGA NAŠA S. MARIJA JOSIPA,

Vjerujemo da je Bog odvagnuo vaša djela i našao da ste ga dostojni. Prokušao vas je kao zlato u vatri i vjerujemo da ćete sjati kao zvijezda, navijeke, u svu vječnost. Molite za nas koji ostajemo, molite za svoj narod, molite za nova zvanja, molite da se sačuvaju temelji. Od nas neka vam bude topli ljudski i sestrinski HVALA, a od Boga vječni mir i nagrada.

PROMOCIJE KNJIGE VLČ. LAZARA NOVAKOVIĆA

”PISMO(A) ISUSU”

Subotica, vjeronaučna dvorana župe sv. Roka

13. 02. u 19 sati

Sombor

Prostorije KUD–a ”Vladimir Nazor” (”Hrvatski dom”)

20. 02. u 19 sati

U SUSRET DOGAĐANJIMA

Subotica – Sv. Rok

OBITELJSKI SUSRETI – POKLADNA ZABAVA

16. 02. 2001. u 20 sati

Komedija Đule Milodanović:

”SLOŽNA OBITELJ I KOMŠIJE”

”ZVONIKOVI” DANI

Da bismo pomogli daljnje izlaženje ”Zvonika”, priređujemo dvije humanitarne priredbe, zahvaljujući dobroti ”glumaca” i tamburaša:

25. 02. 2001. u 19 sati

TAMBURAŠKO VEČE

– svoj nastup su do sada najavili:

”NEVEN”, ”HAJO”, ”BISERI”, ”RAVNICA”, ”DILBERI” i solistica ANTONIJA PIUKOVIĆ

10. 03. 2001. u 19 sati

BAĆ BONINE MIŠKULANCIJE

(komedija)

u izvođenju Dramske sekcije HKPD ”Matija Gubec”


Izrada: [Tipp-Topp System]